Michael van Emde Boas

Fotograaf

Licht is als water

  • studio@michaelvanemdeboas.nl
  • +31 624770868
Reclame
Food & Drinks
Portret
Packshots & Productfotografie
360º/AR
Stockfotografie
Fine Art
Masterclass Packshotfotografie
Trustworthy, Expertise, Creativity and Technical perfection
  • All-round commercieel fotograaf
  • Beeldmaker
  • Dicht op onderwerp. Eerlijke fotografie.
  • Creatief, conceptman.
  • Meedenken is inbegrepen.

Proud and Passionate
Persistence the only way

1969 is mijn geboortejaar. Amsterdam is mijn geboortestad. Daar woonde ik mijn hele leven.
Via Dwingeloo zit ik al weer een tijdje in Haarlem. Als vijfjarig kereltje heb ik mijn eerste professionele fotografie-ervaring opgedaan. Vóór de lens, dat wel. Via het kindermodellenbureau van Moeder-Anne. Sinds 1988 sta ik achter de lens.

Op een jaartje afdeling Fotografie van de Koninklijke Academie voor  Beeldende Kunsten in Den Haag na, heb ik het vak in de praktijk geleerd.
Dat begon als reproductiefotograaf bij een drukkerij. Later fotografeerde ik bezoekers van het wassenbeelden museum Mdm Tousseau en toeristen in Verbiers.
Ik was ruim zes jaar assistent. Ondermeer bij Eva Besnyö, Rimi Janssen en Ronnie Hertz.
Sinds 1995 ben ik eigen baas en werk zelfstandig in fotostudio’s en op locatie, werkelijke overal.

In de afgelopen ruim 25 jaar heb ik mij gespecialiseerd in commerciële en corporate fotografie. Werk veel met mensen, food en producten voor de food industrie.
Daarnaast ben ik specialist in packshots en product fotografie. Met een eigen fotografie stijl en mijn zelfontwikkelde methode.
Sinds 2020 deel ik die kennis in een  MasterClass Packshotfotografie voor bedrijven en (in house) fotostudio’s.

Het werk dat ik maak, is gepubliceerd en gebruikt in ontelbare reclames, advertenties, jaarverslagen, corporate brochures, prints, magazines, web sites, verpakkingsmateriaal en vele ander professionele toepassingen.

De laatste jaren timmer ik ook goed aan de weg met mijn fine art. Gefascineerd door het vastleggen van beweging, ontsluit ik de bijzondere schoonheid van alledaagse dingen om ons heen in een abstracte wereld.  Het vrije werk van mijn hand wordt internationaal geëxposeerd en verzameld.

Ik ben en blijf een conceptman. Altijd vol ideeën en commerciële concepten voor effectieve communicatie en reclame.
Wat betreft mijn fotografie geldt overigens wel: Als ik het niet weet in mijn hoofd, kan ik het ook niet maken. Het gebeurt vóór de lens.
Altijd streven naar de beste kwaliteit binnen de mogelijkheden en beperkingen die er altijd zijn.  Doorgaan waar anderen ophouden.
Op zoek naar het onverwachte en onvoorspelbare.