Promotievideo: een onmisbaar marketingmiddel om je product, dienst of merk te promoten

Wil je jouw bedrijf promoten onder je doelgroep? Dan is marketing een onmisbaar middel om je merk te laten groeien en klanten aan te trekken. Maar welke promotiemiddelen gebruik je daarbij? Een promotievideo kan het antwoord zijn. In dit blog ontdek je waarom promotievideo’s een krachtig hulpmiddel zijn en hoe ze jouw marketingstrategie kunnen versterken.

Wat is een promotievideo?

Een promotievideo is een kort, aantrekkelijk filmpje dat is ontworpen om je product, dienst of merk te presenteren. Het is als een visuele elevator pitch die in enkele seconden de aandacht van je doelgroep trekt en hen uitnodigt om actie te ondernemen.

De voordelen van een promotievideo

Je weet ongetwijfeld dat een beeld meer zegt dan duizend woorden. Het is geen verrassing dat promotievideo’s een krachtig hulpmiddel zijn in marketing. Ze trekken niet alleen de aandacht van kijkers, maar stellen je ook in staat om je boodschap doeltreffend over te brengen. Video biedt de mogelijkheid om emotie, verhaal en visuele aantrekkingskracht te combineren, wat leidt tot grotere betrokkenheid en meer conversies.

  1. Aantrekkelijk

Promotievideo’s zijn visueel aantrekkelijk en trekken de aandacht van kijkers. De combinatie van boeiende beelden, geluid en een pakkend verhaal zorgen ervoor dat kijkers de video onthouden. En dat is precies wat je wilt in de wereld van (online) marketing. 

  1. Beter bereik

Dankzij online platforms en sociale media kanalen kun je promotievideo’s gemakkelijk delen met een breed publiek. Hierdoor kun je je bereik vergroten en potentiële klanten bereiken, waar ze zich ook bevinden. 

  1. Verbeterde conversie

Promotievideo’s hebben doorgaans een positieve invloed op conversieratio’s. Dit komt doordat deze video’s onmiddellijk duidelijk maken hoe een product of dienst werkt en welke voordelen ze voor de klant opleveren. Het gezegde ‘eerst zien, dan geloven’ is niet voor niets populair. Kijkers die betrokken zijn bij de video zijn eerder geneigd om over te gaan tot actie, zoals een aankoop doen of contact opnemen. 

  1. Hoge impact

Promotievideo’s hebben een krachtige impact. Met alle mogelijkheden die video tot zijn beschikking heeft – bewegende beelden, tekst, muziek – is het niet alleen in staat om informatie over te brengen, maar kan het ook direct een emotionele verbinding tot stand brengen. Dit gebeurt zonder dat de kijker veel inspanningen hoeft te leveren. Ze kunnen gewoon achterover leunen en de beelden laten spreken. 

  1. Informatieve waarde 

Bij het promoten van je product, dienst of merk wil je niet alleen emotie overbrengen, maar ook informeren en tegelijkertijd nieuwsgierigheid wekken en enthousiasmeren. Door complexere concepten op een eenvoudige manier uit te leggen, help je kijkers beter begrijpen wat je te bieden hebt. Het is de kunst om niet te veel te onthullen, maar de kijker juist te prikkelen en het verlangen op te wekken. Zo hoop je dat ze bijvoorbeeld doorklikken naar je website, contact opnemen of je merk en producten blijven volgen. 

Waarom zou je een promotievideo gebruiken?

Het inzetten van een promotievideo heeft nog veel meer voordelen, maar het punt is duidelijk: video is een bijzonder waardevol promotiemiddel om je product, dienst of merk aan de man te brengen. 

In veel gevallen heeft video de voorkeur boven alternatieven die alleen tekst of stilstaand beeld bevatten. Het trekt de aandacht en maakt je boodschap onvergetelijk. Door promotievideo’s te gebruiken, kun je jouw merk versterken en tegelijkertijd meer leads genereren en je verkopen verhogen. De impact van video is simpelweg indrukwekkend.

Waar in de customer journey zet je een promotievideo in?

Promotievideo’s kunnen op verschillende momenten in de customer journey worden ingezet.

  1. Bewustwordingsfase: in de beginfase van de customer journey is het doel om de aandacht van potentiële klanten te trekken en de behoefte op te wekken. Promotievideo’s zijn ideaal om dit te bereiken. Ze zijn visueel aantrekkelijk en kunnen een goede eerste indruk maken. Of het nu gaat om het introduceren van een nieuw product, dienst of merk, een goed gemaakte video kan de nieuwsgierigheid wekken en mensen aansporen om verder te verkennen.
  2. Overwegingsfase: naarmate potentiële klanten meer betrokken raken bij je aanbod, willen ze vaak gedetailleerde informatie. Promotievideo’s kunnen hierin voorzien. In deze fase kun je video’s maken die dieper ingaan op de kenmerken, voordelen en werking van je product of dienst. Dit vergemakkelijkt de overgang naar de volgende fase.
  3. Aankoopfase: wanneer potentiële klanten klaar zijn om een beslissing te nemen, kan een overtuigende promotievideo het laatste duwtje geven. Deze video’s kunnen tevreden klanten laten zien, demonstreren hoe je product in de praktijk werkt, of speciale kortingen en aanbiedingen presenteren. Het doel is om klanten te overtuigen om tot actie over te gaan, zoals het plaatsen van een bestelling, het aanvragen van meer informatie of het maken van een afspraak.  

Promotievideo’s delen en verspreiden

Het maken van een geweldige promotiefilm is slechts de eerste stap. Je moet ook weten hoe je deze video effectief deelt en verspreidt. Sociale media, je website en e-mailcampagnes zijn enkele van de vele kanalen die je kunt gebruiken om je video aan je doelgroep te presenteren.

Vergeet niet om je video op platforms zoals YouTube en Vimeo te plaatsen om een nog groter publiek te bereiken. Je kunt je video natuurlijk ook betaald promoten op deze platforms. Op deze manier zijn de mogelijkheden om je boodschap over te brengen en je doelgroep te bereiken écht eindeloos.

Promotiefilm laten maken door Pixel Universe

Als je wilt profiteren van de kracht van promotievideo’s maar niet weet waar te beginnen, overweeg dan om professionals zoals Pixel Universe in te schakelen. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van impactvolle video’s en kunnen je begeleiden gedurende het hele proces, van concept tot eindproduct. 

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij kunnen helpen om je boodschap op een boeiende manier over te brengen!