Videotrends 2024: innovatie, creativiteit en storytelling

In 2024 blijft de video-wereld in beweging. Het wordt een jaar van ongekende innovatie en creativiteit. De relevantie van video groeit gestaag, ook voor jouw onderneming! Lange, droge teksten lezen behoort tot het verleden. Benieuwd welke trends je moet volgen om je video’s up-to-date te houden? Ontdek ze hier en ga ermee aan de slag!

Videotrends voor 2024: wat staat ons te wachten?

In 2024 zullen diverse trends de videowereld beïnvloeden. AI zal een grotere rol spelen bij videoproductie, terwijl korte video’s aan populariteit winnen. Verhalen vertellen krijgt meer nadruk en interactieve video’s worden steeds populairder. Ontdek de belangrijkste videotrends voor 2024!

  1. Artificial intelligence 
  2. Short-form video’s
  3. Verticale video’s
  4. Interactieve video’s
  5. Storytelling video’s 

De kracht van AI-tools: een revolutie in creativiteit

Kunstmatige intelligentie zal een nóg grotere rol gaan spelen in het maken van videocontent. Met AI-tools kunnen makers unieke en boeiende video’s produceren die voorheen ondenkbaar waren. AI kan worden gebruikt om AI-avatars en stemklonen te ontwikkelen, voor het genereren van automatische ondertiteling en vertalingen, en voor het maken van online advertenties die naadloos aansluiten bij de video’s. 

Bij Pixel Universe maken we ook regelmatig gebruik van AI. Verschillende bekende Nederlanders hebben onze studio bezocht om realistische AI-avatars te maken. Deze avatars bieden eindeloze mogelijkheden: fans kunnen nu op korte termijn boodschappen ontvangen, felicitaties krijgen of productaanbevelingen horen, allemaal van hun favoriete bekende Nederlanders. 

Kort en krachtig: de opmars van short-form video’s in 2024

In 2024 zijn short-form video’s de norm in online content. Overal waar je kijkt, van Instagram-feeds tot TikTok en YouTube shorts, zie je verticale, korte video’s die met hun trendy audio direct de aandacht van de kijker vangen. De opkomst van short-video’s wordt aangewakkerd door Generatie Z, bekend om hun korte spanningsboog: als je ze niet binnen 3 seconden weet te boeien, zijn ze weg. Kortom, short-form films zijn niet alleen een trend, maar een noodzaak geworden in 2024 om de aandacht van je publiek vast te houden.

Verticale video’s: de opkomst van schermvullende content

Met de groeiende populariteit van TikTok, Instagram Stories en Reels en YouTube shorts worden video’s steeds vaker verticaal bekeken. Verticale video’s zijn handig omdat de meeste mensen video’s bekijken op hun telefoon, waarbij het scherm verticaal het hele beeld vult. Hierdoor springt jouw video extra in het oog!

Dus, als je plannen hebt om een video te maken, denk dan eerst goed na voor welk platform en welke doelgroep je de video wilt maken. Op die manier kies je het perfecte formaat en kun je aan de slag met jouw videoproductie.

Interactieve video’s: activeer je publiek

Interactieve video’s zullen naar verwachting in 2024 steeds populairder worden. Deze video’s bevatten diverse interactieve elementen, zoals polls, enquêtes en gamification-elementen, die kijkers actief betrekken bij de content. Dit betekent meer dan alleen een simpele ‘like’ of ‘comment’ Het zorgt voor een levendige, betrokken ervaring die blijft hangen. Interactieve video’s zijn dé manier om je publiek te activeren en een onvergetelijke ervaring te bieden!

Vertel je verhaal: de kracht van storytelling video’s

Consumenten verwachten dat bedrijven hun behoeften steeds beter kunnen inschatten. Gelukkig maakt de opkomst van AI het nu eenvoudiger dan ooit om video’s persoonlijker te maken, helemaal afgestemd op de interesses van kijkers. Met slimme algoritmen kunnen bedrijven hun video’s optimaliseren voor meer betrokkenheid, loyaliteit, conversies én om op te vallen in een drukke markt. 

Storytelling blijft een krachtige manier om boodschappen over te brengen en een emotionele connectie met het publiek te maken. Bedrijven die meester zijn in het vertellen van verhalen bouwen een diepere band op met hun publiek en kunnen zich zo onderscheiden van de concurrentie. Het hart van het Pixel team gaat hier sneller van kloppen ;)!

Hou je bedrijf up-to-date en kies voor Pixel Universe

De wereld van video verandert snel, en bedrijven moeten bijblijven. Maar hoe doe je dat? Het is belangrijk om mee te gaan met de tijd en te vertrouwen op de jongere generatie in je bedrijf. Met de videotrends van 2024 in zicht kunnen we veel vernieuwing verwachten, zoals nieuwe videoformats, geavanceerde AI-toepassingen en interactieve video’s. Bij Pixel Universe zijn we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Met onze kennis en ervaring helpen we jouw bedrijf om voorop te lopen in de snel evoluerende wereld van videocontent.